← De Stichting

De Prinsenstichting

De Prinsenstichting is een instelling voor zorg- en dienstverlening aan (verstandelijk) gehandicapten.Ze heeft de monumentale boerderij van Aat Grootes in Aartswoud in gebruik genomen als woon- en werkboerderij voor 10 cliënten met een verstandelijke beperking. Leven en wonen zoals jezelf wilt. Of kunt.

Meeboeren doet de mensen goed

De Prinsenstichting is een instelling voor zorg- en dienstverlening aan (verstandelijk) gehandicapten. Ze heeft de monumentale boerderij van Aat Grootes in Aartswoud in gebruik genomen als woon- en werkboerderij voor 10 cliënten met een verstandelijke beperking. Leven en wonen zoals jezelf wilt. Of kunt.

Daarom wonen steeds meer cliënten met een verstandelijke beperking in een gewoon huis of zorgboerderij. Mensen met een beperking hebben recht op een volwaardige plaats in de samenleving. Recht op respectvolle omgang. En de mogelijkheid om te kiezen en zelf richting te geven aan het eigen leven. Vanuit deze visie ondersteunt de Prinsenstichting haar cliënten. Allereerst door naar hen te luisteren en samen te praten. Over hoe zij willen wonen, werken en hun vrije tijd willen doorbrengen. Met elkaar stemmen we de ondersteuning en dienstverlening af op die wensen. Leven zoals je wilt en zoals iedereen, dat is toch het belangrijkste dat er is!

Cliënten en medewerkers van de Prinsenstichting voeren als dagbesteding nuttige  werkzaamheden uit voor het Rundveemuseum Aat Grootes in Aartswoud. Zij verzorgen de dieren en zijn in de weer om bijvoorbeeld de stallen van de oorspronkelijke koeienrassen schoon te maken, kippen te voeren en de konijnenhokken uit te mesten. Er wordt met hout gewerkt in de werkplaats, waarvan de producten in het winkeltje 'Bai Alie' wordt verkocht.

Wilt u meer weten over wonen en/of werken op de boerderij in Aartswoud? Neem dan contact op en bel naar 06 24825391.

Meewerken op een zorgboerderij doet gehandicapten goed.

Plan een bezoek aan het Rundveemuseum

→ Bezoek het Rundveemuseum, dé plek waar dieren van traditionele Nederlandse rassen bijeen gebracht en raszuiver gefokt worden.