← De Stichting

De Prinsenstichting/ PluZorg

De Prinsenstichting is een instelling voor zorg- en dienstverlening aan (verstandelijk) gehandicapten.Ze heeft de monumentale boerderij van Aat Grootes in Aartswoud in gebruik genomen als woon- en werkboerderij voor 10 cliënten met een verstandelijke beperking. Leven en wonen zoals jezelf wilt. Of kunt. Vanaf 1 november 2022 neemt PluZorg het stokje over van Prinsenstichting.

Meeboeren doet de mensen goed

Vanaf 1 november 2022 wordt het beheer van de Prinsenstichting van de woon- en werkboerderij overgenomen door PluZorg. Jan Steven van Dijk, directeur PluZorg: “De zorgboerderij in Aartswoud is een mooie aanvulling voor PluZorg. De zorgboerderij past in het profiel van agrarisch georiënteerd zijn, staat in onze regio en biedt ons de mogelijkheid om ons aanbod uit te breiden. Bij PluZorg mag je eigenwijs, eigenaardig en eigenzinnig zijn. Onze locaties kennen een hoge mate van zelfstandigheid, waarbij PluZorg faciliteert. Dat past ook bij het team van Aartswoud.”

Leven en wonen zoals jezelf wilt. Of kunt.
Daarom wonen steeds meer cliënten met een verstandelijke beperking in een gewoon huis of zorgboerderij. Mensen met een beperking hebben recht op een volwaardige plaats in de samenleving. Recht op respectvolle omgang. En de mogelijkheid om te kiezen en zelf richting te geven aan het eigen leven. Vanuit deze visie ondersteunt de Prinsenstichting haar cliënten. Allereerst door naar hen te luisteren en samen te praten. Over hoe zij willen wonen, werken en hun vrije tijd willen doorbrengen. Met elkaar stemmen we de ondersteuning en dienstverlening af op die wensen. Leven zoals je wilt en zoals iedereen, dat is toch het belangrijkste dat er is!

Cliënten en medewerkers van de Prinsenstichting voeren als dagbesteding nuttige  werkzaamheden uit voor het Rundveemuseum Aat Grootes in Aartswoud. Zij verzorgen de dieren en zijn in de weer om bijvoorbeeld de koeien te voeren, de stallen schoon te maken, kippen te voeren en de schapen verzorgen. Er wordt met hout gewerkt in de werkplaats, waarvan de producten in het winkeltje 'Bai Alie' wordt verkocht.

Wilt u meer weten over wonen en/of werken op de boerderij in Aartswoud? Neem dan contact op en bel naar 06 12568365.

Plan een bezoek aan het Rundveemuseum

→ Bezoek het Rundveemuseum, dé plek waar dieren van traditionele Nederlandse rassen bijeen gebracht en raszuiver gefokt worden.