← Nieuws

Dierendag op 1 oktober in het Rundveemuseum

Zondag 1 oktober

19.9.2023

Dierendag op 1 oktober in het Rundveemuseum

Dierenarts Jan Reitsma vertelt op 1 oktober in het Rundveemuseum

Op zondag 1 oktober is het de eerste Open Stal Zondag van het winterseizoen in het Rundveemuseum in Aartswoud. Tijdens deze vervroegde Dierendag komt dierenarts Jan Reitsma vertellen over de veranderingen in zijn beroep met de nadruk op de omgang met paarden. Hij vertelt daarover om 13.30 en 15.00 uur. Het museum is die middag open van 13.00 tot 16.30 uur.

Jan Reitsma uit Anna Paulowna presenteert deze middag zijn tweede boek. Na het eerste boek bleken de verhalen van deze pensionado nog niet op tezijn. In het nieuwste boek gaan de verhalen over paarden en vertelt Jan opnieuw op zijn eigen humoristische wijze, wat hij in de loop van 50 jaar met andermans en eigen paarden beleefd heeft. Een boek voor mensen die van paarden houdenof daar graag mee willen werken: “Van zuks dus…”.

Uiteraard krijgen andere dieren ook aandacht. Deze middag is er in de stal een fotograaf aanwezig om kinderen met een bijzonder kalfje op de foto te zetten. En er liggen koetjes en schaapjes die beplakt en opgefleurd willen worden. Genoeg te doen en te zien om een mooi uitstapje te verwachten in het museum in Aartswoud!

Plan een bezoek aan het Rundveemuseum

→ Bezoek het Rundveemuseum, dé plek waar dieren van traditionele Nederlandse rassen bijeen gebracht en raszuiver gefokt worden.