→ Steun het museum

Adopteer een koe

Adopteer een koe

→ Zou u zelf graag een koe willen hebben maar is bij u thuis de stal niet op orde? Het Rundveemuseum biedt u de mogelijkheid om Heidi, Guurtje of Linette 2 te adopteren.

Bekijk koeien
Adopteer een koe

Wat houdt adoptie in?

Een koe wordt geadopteerd voor de periode van twee jaar. De kosten zijn eenmalig € 100. U betaalt dus één bedrag voor twee jaar. Met uw adoptie draagt u bij aan de verzorging van uw koe. Met uw adoptiebedrag betalen wij het voer, de verzorging en de veeartskosten voor uw koe. U wordt door adoptie geen eigenaar van een koe, de koe blijft in het bezit van het Rundveemuseum.

Wat krijgt u?

Na betaling van de factuur voor het adoptiebedrag ontvangt u een adoptiecertificaat. Dit certificaat is twee jaar geldig. Naast het adoptiecertificaat ontvangt u  een Vriendenpas. Tijdens de openingstijden van het museum kunt u de komende twee jaar vanaf de adoptiedatum altijd uw eigen koe komen opzoeken.

Wij sturen regelmatig een nieuwsbrief met wetenswaardigheden over de belevenissen van de koeien. De koeien krijgen jaarlijks een kalf. Hoe leuk is dat, om dit samen met uw kinderen allemaal van dichtbij mee te kunnen maken?

→ Heidi van Aerdswoud

Geboortedatum: 5 april 2019
Ras: Heidekoe
Oornummer: 0067
De Heidekoe is de kleinste koe van Nederland. Heidi is erg mak en komt graag naar mensen toe.
Beschikbare adoptiecertificaten: 63 van 100

Adopteer Heidi
Heidi van Aerdswoud

→ Guurtje van Aerdswoud

Geboortedatum: 2 oktober 2018
Ras: Witrik
Oornummer: 6894
De Witrik is een statige koe. Guurtje is erg ondernemend en heeft een erg mooie kop. Haar moeder Rosa is het gezicht van het museum: dat wil Guurtje ook graag worden.

Beschikbare adoptiecertificaten: 85 van 100

Adopteer Guurtje
Guurtje van Aerdswoud‍

→ Linette 2 van Aerdswoud

Geboortedatum: 10 juli 2019
Ras: MRIJ-koe (Maas-Rijn-IJsselkoe)
Oornummer:  0068
De MRIJ-koe komt van origine uit het Maas-Rijn-IJssel gebied. Linette is erg gespierd en robuust. Ze is erg sociaal en binnen de kudde zoekt ze graag de gezelligheid op.Beschikbare Beschikbare adoptiecertificaten: 82 van 100

Adopteer Linette 2
Linette 2 van Aerdswoud

Onze adoptie-actie is gestart op 17 en 18 april tijdens de Merlet culinaire route en loopt door zolang er nog adoptiecertificaten beschikbaar zijn.

Wij danken Klaver Makelaardij voor de ondersteuning bij onze adoptie-actie.


Plan een bezoek aan het Rundveemuseum

→ Bezoek het Rundveemuseum, dé plek waar dieren van traditionele Nederlandse rassen bijeen gebracht en raszuiver gefokt worden.