→ Koeien en kleinvee

De dieren

Ontdek onze dieren

→ In het Rundveemuseum Aat Grootes worden dieren van traditionele Nederlandse rassen bijeen gebracht en raszuiver gefokt. Je vindt er onder andere rode en zwarte Blaarkoppen, baggerbonten, twee kleuren Lakenvelders, de heidekoe, een Witrik en een roodbonte Fries.


Oude koeienrassen

→ Natuurlijk is in ons museum ook de Fries Hollandse (de bekende ouderwetse Hollandse) koe te zien.Het fokprogramma zorgt ervoor dat er regelmatig kalfjes te bewonderen zijn in het Rundveemuseum. Zo ontstaat een levend museum dat zichzelf voortdurend vernieuwt. De kalveren lopen de eerste tijd bij hun moeder. Zomers in de wei, in de winter in de potstal.In het educatieve centrum van het Rundveemuseum kunt u van alles leren over de oude koeienrassen die de weilanden van ons museum in Aartswoud sieren.

Kleinvee

→ Boerderijen waren vroeger grotendeels zelfvoorzienend. Naast rundvee voor melk en vlees werden ook andere dieren gehouden, zoals kippen, geiten, konijnen en schapen. En soms ook een vetgemest varken.In het museum wordt daarom ook kleinvee gehouden. Bezoekers krijgen een idee van de functie van deze dieren in het dagelijks leven op de boerderij van vroeger.

Rundveemuseum Aat Grootes Aartswoud

Plan een bezoek aan het Rundveemuseum

→ Bezoek het Rundveemuseum, dé plek waar dieren van traditionele Nederlandse rassen bijeen gebracht en raszuiver gefokt worden.