← Over het museum

Waardevol dorpsgezicht

De woonboerderij heeft een bijzondere uitstraling. De voorgevel is verticaal en horizontaal geleed door uitgemetselde banden en versierd met bakstenen medaillons in de topgevel. In het midden pronkt een zogenaamde leugendeur, die geen toegang naar de achterliggende ruimte biedt, maar uitsluitend voor de symmetrie is aangebracht. Ook de ligging is mooi. De boerderij is naast de kerk en het tegenovergelegen café, een bepalende factor voor het nostalgische dorpsgezicht.

De stolp was er slecht aan toe. De vorige eigenaar, Woningstichting Intermaris uit Hoorn,  heeft de stolp volledig gerestaureerd en geschikt gemaakt voor de bewoning door mensen met een geestelijke beperking. Deze nieuwe bewoners helpen overdag bij de verzorging van de dieren in het Rundveemuseum. Koeien gered, stolp gered. Die combinatie levert op deze manier een bijdrage aan de leefbaarheid van het dorp.


Waardevol dorpsgezicht

Meer over het museum

Plan een bezoek aan het Rundveemuseum

→ Bezoek het Rundveemuseum, dé plek waar dieren van traditionele Nederlandse rassen bijeen gebracht en raszuiver gefokt worden.