← De Stichting

PluZorg

PluZorg is een instelling voor zorg- en dienstverlening aan (verstandelijk) gehandicapten.Ze heeft de monumentale boerderij van Aat Grootes in Aartswoud in gebruik genomen als woon- en werkboerderij voor 10 cliënten met een verstandelijke beperking. Leven en wonen zoals jezelf wilt. Of kunt. Vanaf 1 november 2022 heeft PluZorg het stokje overgenomen van Prinsenstichting.

Meeboeren doet een mens goed

Met ingang van 1 november is de zorgboerderij in Aartswoud door zorgorganisatie Prinsenstichting overgedragen aan zorgorganisatie PluZorg. De zorgboerderij is een mooie aanvulling voorPluZorg en past in het profiel van agrarisch georiënteerd zijn, staat in de regio en biedt PluZorg de mogelijkheid om het aanbod uit te breiden. De locaties van PluZorg kennen een hoge mate van zelfstandigheid, waarbij PluZorg faciliteert. Dat past ook bij het team van Aartswoud. De afgelopen maanden is de overname in overleg met betrokkenen zorgvuldig voorbereid. PluZorg heeft kennis gemaakt met de cliënten en medewerkers. PluZorg en Prinsenstichting hebben zich beiden ingezet om de stappen van het overnameproces af te ronden.

Cliënten en medewerkers van PluZorg voeren onder de naam Zorgerf Aartswoud als dagbesteding nuttige werkzaamheden uit voor het Rundveemuseum Aat Grootes in Aartswoud. Zij verzorgen de dieren en zijn overdag in de weer om bijvoorbeeld de koeien te voeren, de stallen schoon te maken, kippen te voeren en de schapen te verzorgen. Ook is er een houtwerkplaats.

Wilt u meer weten over wonen en/of werken op de boerderij in Aartswoud? Neem dan contact op met Zorgerf Aartswoud: aartswoud@hetzorgerf.nl, tel. 06 48906703 of neem contact op met:

Corine Klos

Coordinator Zorgerf Aartswoud

06 13811165

corine@hetzorgerf.nl

Plan een bezoek aan het Rundveemuseum

→ Bezoek het Rundveemuseum, dé plek waar dieren van traditionele Nederlandse rassen bijeen gebracht en raszuiver gefokt worden.