← Nieuws

100% Wol: woldag in het Rundveemuseum

16 juli 2023

27.6.2023

100% Wol: woldag in het Rundveemuseum

Programma woldag 100% Wol
Zondag 16 juli organiseren wij een woldag van 11.00 tot 16.30 uur. Doel van de dag is aandacht te vragen voor de waarde van wol en wat er allemaal met wol gedaan en gemaakt kan worden. Tijdens de woldag is er in de expositieruimte een stellage met wol en vachten van verschillende rassen schapen en een doorlopende documentaire over de activiteiten van stichting Pleed. Zij zetten zich in voor de verwerking van alle geschoren wol in Nederland. Natuurlijk zullen er deze dag ook schapen van het Rundveemuseum worden geschoren en wel om 12.00 en 14.00 uur.

Marijke Dirkson geeft twee lezingen. Zij heeft een aantal schaapskuddes voor landschapsbeheer: Rinnegom Landschapsbeheer.Een aantal dames geeft een demonstratie spinnen met spinnenwiel en met een spinmachine en er zijn beren met een bijzonder verhaal te koop: Twinbears.

Hadewych van der Werf organiseert twee workshops Mor Astrup breien, een bijzondere techniek. Eind van de ochtend en begin van de middag kan hieraan meegedaan worden. De kosten voor de workshop bedragen € 20 per persoon, dit is inclusief materiaal. Voor deelname aan de workshop graag van tevoren opgeven bij Conny van Gaans via 0613732997.

Verder zijn er kleding, kunst van vilt en leuke decoratieve producten. Ook wordt er aandacht aan weven en vachtvilten besteed. Tamara de Groot van Aardewerkt geeft een demonstratie hoe je van een schapenvacht een mooi kleed kunt maken. Maar niet alleen het creatieve aspect wordt belicht. Wist je dat er ook plantenvoeding gemaakt wordt van schapenwol? Op de woldag te zien en te koop. Er zijn kramen met prachtige wol van Liefde voor wol en de Texelse Schapenboet heeft ook producten te koop. Maar ook voor kinderen zijn er leuke activiteiten. Zo kunnen zij bijvoorbeeld schaapjes beplakken met wol. Een prachtige dag voor jong en oud!

Plan een bezoek aan het Rundveemuseum

→ Bezoek het Rundveemuseum, dé plek waar dieren van traditionele Nederlandse rassen bijeen gebracht en raszuiver gefokt worden.