← Nieuws

Archeologie en Aartswoud: een gelukkige combinatie

5 maart 2023

20.2.2023

Archeologie en Aartswoud: een gelukkige combinatie

Aartswoud heeft een grote naam op het gebied van archeologische vondsten. Op zondag 5 maart is het Rundveemuseum tussen 13.00 en 16.30 uur het decor van het flonkerende verleden van Aartswoud. Om 13.30 en 15.00 uur zijn er lezingen van de 26-jarige historicus Lars Boon uit Hoogwoud.

Lars gaat praten over de geschiedenis van zijn geboortestreek, het Westfriese land. Door middel van historische kennis en muziek geeft hij zijn kijk op het gebied en hoopt nieuwe informatie met de bezoekers te delen.

Harrie vander Meij is als plaatselijk amateurarcheoloog met zijn ‘schatten’ ook van de partij. Hij heeft door het grote aantal bodemvondsten steeds meer kennis vergaard. Die kennis geeft hij heel graag door. Voor kinderen de historie laten spreken kan het beste door een mooi verhaal. En de jonge bezoekers kunnen o.a. onder leiding een pot kleien zoals dat eeuwen geleden ook al werd gedaan.

Archeologie West-Friesland verleent weer deskundige medewerking aan deze middag. Zij komen graag naar het museum in het archeologisch zo rijke gebied. Het idee dat hier4500 jaar geleden allerlei mensen rondliepen spreekt toch bijna iedereen aan!

Plan een bezoek aan het Rundveemuseum

→ Bezoek het Rundveemuseum, dé plek waar dieren van traditionele Nederlandse rassen bijeen gebracht en raszuiver gefokt worden.