← Nieuws

Dierendag met de dierenarts

2 oktober 2022

21.9.2022

Dierendag met de dierenarts

Op zondag 2 oktober is het de eerste Open Stal Zondag van het winterseizoen in het Rundveemuseum. Tijdens een vervroegde Dierendag is er uiteraard speciale aandacht voor dieren. Dierenarts Jan Reitsma houdt om 13.30 en 15.00 uur eenlezing. Het museum is die middag open van 13.00 tot 16.30 uur.

Jan Reitsma uit Anna Paulowna vertelt over zijn vele belevenissen als veearts. Van 1976 tot 2000 heeft hij in ‘t Zand een dierenartspraktijk gehad, waarin Jan de grote, en zijn vrouw Miek de kleine huisdieren behandelde. Nadat zij in 2000 gefuseerd zijn met de collega’s in de Wieringermeer en Wieringen, is dit later Veterinair Centrum Holland Noord geworden in Middenmeer. Hoewel Jan officieel gestopt is in 2014, heeft hij bij de in 2016 opgerichte Paardenkliniek Hollands Kroon geassisteerd bij operaties en verzorgt hij daar nog steeds de rondleidingen. Jan zal op 2 oktober vooral op zijn eigen humoristische wijze niet alleen vertellen over de veranderingen in zijn beroep in de loop der jaren, maar ook over wat hij als veearts heeft meegemaakt. Een mooi inkijkje in wat dieren teweeg kunnen brengen.

Plan een bezoek aan het Rundveemuseum

→ Bezoek het Rundveemuseum, dé plek waar dieren van traditionele Nederlandse rassen bijeen gebracht en raszuiver gefokt worden.