← Nieuws

Excursie Braakpolder met natuurgids vanuit Rundveemuseum

12 mei 2024

25.4.2024

Excursie Braakpolder met natuurgids vanuit Rundveemuseum

In samenwerking met Landschap Noord-Holland is er zaterdag 12 mei een natuurwandeling gepland naar de Braakpolder.

Vanaf 11.00 uur en 13.30 uur is de start van de wandeling vanuit het Rundveemuseum.

De excursie begint vanaf het Rundveemuseum met een wandeling van ongeveer anderhalf uur heen en terug Braakpolder. De Braakpolder heeft een hele lange geschiedenis en is na de Middeleeuwen ontstaan door een dijk doorbraak waarbij een stuk land weggespoeld werd. Er ontstond een plas die na het droogmaken de Braakpolder werd genoemd. De natte omstandigheden trekkenweidevogels aan en in de stukjes riet huist geregeld een roerdomp. Het poldertje aan de zuidzijde is ingericht als droge waterberging. Op momenten dat er heel veel regen valt kan hier tijdelijk water in worden opgeslagen. In het voorjaar is het land hier geel en paars van de grote ratelaar en rode klaver. Kieviten en grutto's broeden in het voorjaar volop in de Braakpolder.  
De natuurgids zal je tijdens de wandeling alles over de flora en fauna vertellen.

Rundveemuseum AatGrootes  

Na terugkomst in het Rundveemuseum heb je alle tijd om daar uitgebreid een kijkje te nemen: een ‘levend’ museum waarin tal van bedreigde oude Nederlandse rundveerassen door raszuivere fok voor de ondergang worden behoed. Een museumvol leven, waar altijd iets te zien of te beleven valt. Ook is er het een educatief centrum, dat bezoekers informeert over de historie van die ouderassen en over de melkveehouderij en het plattelandsleven in de loop der tijd.

Combi-tarief voor dit arrangement

Volwassenen:€ 11,00; beschermers/donateurs Landschap Noord-Holland € 7,00
Kinderen van 4 t/m 12 jaar: €7,50; kinderen van beschermers/donateurs € 4,50

Twee tijden: van 11:00 uur tot13:00 uur of van 13:30 uur tot 15:30 uur

Let op: Allen via  onderstaande link van Landschap Noord-Holland kunt u zich opgeven voor de natuurwandeling gepland op zaterdag 12 mei naar de Braakpolder.

 In samenwerking met Landschap Noord-Holland is er zaterdag 12 mei een natuurwandeling gepland naar de Braakpolder.


Meld je aan voor Natuurwandeling op zaterdag 12 mei 2024

Plan een bezoek aan het Rundveemuseum

→ Bezoek het Rundveemuseum, dé plek waar dieren van traditionele Nederlandse rassen bijeen gebracht en raszuiver gefokt worden.