← Nieuws

Maaiwedstrijd

29 mei 2022

19.5.2022

Maaiwedstrijd

Zondag 29 mei is op het weiland achter het Rundveemuseum in Aartswoud een historische maai- en hooidemonstratie te bekijken. De oude tractoren en landbouwwerktuigen worden bestuurd door  enthousiaste leden/eigenaren van de vereniging “Blokkers Oldtimer Club”. Zij laten graag zien hoe met oude hooimachines zoals een Acrobaat gewerkt werd. Aan het maaien is een wedstrijd verbonden, netjes maaien is nog een hele kunst! Het museum is voor dezegelegenheid vanaf 10.30 uur tot 15.30 uur geopend. Voor het bijwonen van dit technische spektakel in de buitenlucht is de demonstratie  van 11.00 - 12.30 uur en tussen 13.00 en 16.00 uur voor publiek te zien. Van de bezoekers wordt verwacht dat ze goed ter been zijn, het weiland ligt watverder weg.

Vanaf 10.00 uur worden de tractoren met aangekoppelde werktuigen zoals een maaibalk opgesteld op het terrein van het Rundveemuseum. Daar kunnen ze bewonderd worden. Om 11.00 uur start het maaien. Achter het Rundveemuseum ligt een mooi ouderwets stukje weiland. Normaal gesproken grazen de bijzondere koeien daar met hun kalfjes. Ze maken graag ruimte voor de historische maaidemonstratie. Tenslotte wordt ook dit gras/ hooi uiteindelijk een heerlijk maaltje voor de dieren van het museum.

Na de lunchpauze is er weer een demonstratie en zal er met een antieke hooischudder gewerkt worden. Als het werk er op zit volgt de prijsuitreiking voor de combinatie met de beste maairesultaten.

Plan een bezoek aan het Rundveemuseum

→ Bezoek het Rundveemuseum, dé plek waar dieren van traditionele Nederlandse rassen bijeen gebracht en raszuiver gefokt worden.