← Nieuws

Rundveemuseum opent met weidegang op zondag 14 april

14 april 2024

4.4.2024

Rundveemuseum opent met weidegang op zondag 14 april

Op zondag 14 april opent het Rundveemuseum in Aartswoud de deuren voor het komende seizoen. En zoals elk jaar hebben de koeien tijdens de opening de hoofdrol. Zij komen na het startsein om 13.30 uur dansend de stal uit op weg naar de grazige weiden achter het museum. Vanaf 13.00 tot 16.30 uur zijn bezoekers van harte welkom bij deze unieke en vrolijk stemmende gebeurtenis. Na de opening start het zomerseizoen met allerlei bijzondere activiteiten.

De feitelijke opening zal worden verricht door Mary Koekenbier. Deze kunstenaar opent deze middag ook haar expositie ‘Liefde voor koeien’. Zij combineert in haar kleurige werk twee liefdes: schilderen en koeien. En hoewel zij van veel meer markten thuis is, kan de keuze voor de schilderijen in het Rundveemuseum geen verrassing zijn. Dat is haar sprankelende werk wel: kom genieten van haarimpressies en soms nostalgische werk dat nogal eens in koeienstallen is gemaakt. Geregelde bezoekers weten overigens dat bij de ingang van het museum een door haar geschonken werk te pronk hangt. De werken zijn tot 9 juni te bekijken.

Om Mary Koekenbier persoonlijk te ontmoeten en te genieten van haar schilderijen en de koeiendans van de bijzondere koeien uit het Rundveemuseum kunnen kaarten vast via de website tickets van het museum worden gekocht. Ook kunnen er tegen contante betaling kaarten bij het museum worden gekocht. Het Rundveemuseum Aat Grootes is vanaf 16 april elke woensdag- zaterdag en zondagmiddag geopend van 13.00 tot 16.30 uur en is te vinden aan de Schoolstraat 43 in Aartswoud. De entree bedraagt 4 euro, kinderen vanaf 4 tot 12 jaar betalen 2 euro. Vrienden van het museum hebben vrij toegang.

Plan een bezoek aan het Rundveemuseum

→ Bezoek het Rundveemuseum, dé plek waar dieren van traditionele Nederlandse rassen bijeen gebracht en raszuiver gefokt worden.