← Nieuws

SCHAPEN SCHEREN OP ZONDAG 21 JULI BIJ HET RUNDVEEMUSEUM

21 juli 2024

9.7.2024

SCHAPEN SCHEREN OP ZONDAG 21 JULI BIJ HET RUNDVEEMUSEUM

Zondag 21 juli staat het schapenscheren op het programma van het Rundveemuseum in Aartswoud. Stefan Poel, die speciaal is aangesteld om met de cliënten van Pluzorg voor de dieren van het museum te zorgen, neemt dit klusje ter hand. Er worden twee sessies gebruikt om de schapen van hun wollen jas te ontdoen. Om 13.00 uur en om 14.30 uur ontkomende Zwartbles, het Heideschaap en de Baggerbonten er niet aan en worden ze vakkundig van hun wolletje bevrijd. Het schapen scheren is een mooi schouwspel voor jong en oud. Bezoekers kunnen ook een rondleiding krijgen over het terrein.  

Om te laten zien wat er allemaal kan met schapenwol komt Tamara van ‘Aarde werkt’ viltworkshops geven. Verder is er natuurlijk veel jong leven. In het weilandstaan de bijzondere koeien met hun kalfjes te pronken. Het Rundveemuseum is de aangewezen plek om de schaarse koeienrassen te huisvesten en er verder raszuiver mee te fokken en laat dat graag zien. Er is ook veel specifieks over te vertellen en daarom zijn er om 13.00, 14.00, 15.00 en 16.00 uur rondleidingen op het erf. Voor jong en oud boeiend en leerzaam. Kinderen kunnen verder nog leuke activiteiten uitproberen. Dit alles maakt het tot een mooi uitstapje in de natuurrijke omgeving van Aartswoud.

Het Rundveemuseum Aat Grootes is te vinden aan de Schoolstraat 43 in Aartswoud. De entree bedraagt 4euro, voor kinderen van 4 tot 12 jaar is dat 2 euro.

Plan een bezoek aan het Rundveemuseum

→ Bezoek het Rundveemuseum, dé plek waar dieren van traditionele Nederlandse rassen bijeen gebracht en raszuiver gefokt worden.