← Nieuws

‘WEET WAT JE EET‘  op 14 januari in rundveemuseum in Aartswoud

Open stal 14 januari 2024

3.1.2024

‘WEET WAT JE EET‘  op 14 januari in rundveemuseum in Aartswoud

Het Rundveemuseum in Aartswoud is op zondag 14 januari tussen 11.00-16.30 uur het decor van “voedsel van dichtbij”. Diverse agrarische ondernemers uit de omtrek geven informatie over hun producten. Er zijn heerlijke proeverijtjes om te tonen dat gezond en lekker goed samen kunnen gaan.

In afwisselende stands wordt informatie gegeven over de productiewijze en het eindproduct. Bedrijven uit de regio werken dagelijks aan goed voedsel en hebben tot buiten de grenzen een goede en betrouwbare naam. Er is uiteraard aandacht voor groente en zuivelproducten. Nieuw is de viskraam buiten en er zal een rijdende winkel worden geïntroduceerd die met lokale en verse producten gaat rondrijden vanuit Medemblik. Kort samengevat: heel veel tips om meer variatie aan te brengen in de dagelijkse maaltijd met lekker Noord-Hollands voedsel. En ook belangrijk: dichtbij huis geteeld betekent minder belasting voor het milieu.

Alles vindt plaats in en om het Rundveemuseum, dat met bijzondere bijna uitgestorven Nederlandse rundveerassen een uniek gebeuren is. Voor puur natuur ervaren dus op naar het Rundveemuseum! De entree is 4 euro, voor kinderen van 4 tot 12jaar is dat 2 euro. Vrienden van het museum hebben vrij toegang. Voor bezoek kunt u alvast reserveren via de website.

Plan een bezoek aan het Rundveemuseum

→ Bezoek het Rundveemuseum, dé plek waar dieren van traditionele Nederlandse rassen bijeen gebracht en raszuiver gefokt worden.