→ Steun het museum

Adopteer een koe

Adopteer een koe

→ Wilt u zelf graag een koe hebben maar is bij u thuis de stal niet op orde?
Het Rundveemuseum biedt u de mogelijkheid om een Heidekoe, een Maas-Rijn-IJselkoe of een Witrik te adopteren.

Bekijk koeien
Adopteer een koe

Wat houdt adoptie in?

Een koe wordt geadopteerd voor de periode van twee jaar. De kosten zijn eenmalig € 100. U betaalt dus één bedrag voor twee jaar. Met uw adoptie draagt u bij aan de verzorging van uw koe. Met uw adoptiebedrag betalen wij het voer, de verzorging en de veeartskosten voor uw koe. U wordt door adoptie geen eigenaar van een koe, de koe blijft in het bezit van het Rundveemuseum.

Wat krijgt u?

Na betaling van de factuur voor het adoptiebedrag ontvangt u een adoptiecertificaat. Dit certificaat is twee jaar geldig. Naast het adoptiecertificaat ontvangt u  een Vriendenpas. Tijdens de openingstijden van het museum kunt u de komende twee jaar vanaf de adoptiedatum altijd uw eigen koe komen opzoeken.

Wij sturen regelmatig een nieuwsbrief met wetenswaardigheden over de belevenissen van de koeien. De koeien krijgen jaarlijks een kalf. Hoe leuk is dat, om dit samen met uw kinderen allemaal van dichtbij mee te kunnen maken?

→ De Heidekoe

De Heidekoe is de kleinste koe van Nederland. Ze hebben een functie in natuurgebieden en zijn zeer zelfredzaam.
Ze zijn mak en ontzettend taai.

Adopteer de Heidekoe
Heidi van Aerdswoud

→ De Witrik

De Witrik is een statige koe en is al genoemd in het jaar 1344. Ze hebben een witte aalstreep over de hele nek en rug en kunnen roodbont of zwartbont zijn. Er zijn in het land maar 3000 exemplaren.

Adopteer de Witrik
Guurtje van Aerdswoud‍

→ De Maas-Rijn-IJsselkoe

Het Maas-Rijn-IJsselvee graast in het stroomgebied tussen Maas, Rijn en IJssel. Dit ras is geschikt voor zowel vlees- als melkproductie. Ze zijn roodbont en heel sterk.

Adopteer de Maas-Rijn-IJsselkoe
Linette 2 van Aerdswoud

Onze adoptie-actie is gestart na de grote brand in februari 2021.
De actie blijft noodzakelijk vanwege de steeds hogere kosten die de dieren met zich meebrengen.

Plan een bezoek aan het Rundveemuseum

→ Bezoek het Rundveemuseum, dé plek waar dieren van traditionele Nederlandse rassen bijeen gebracht en raszuiver gefokt worden.