1 / 27  > >>

Nov 24, 2019

Tijdens het weekend van 7 en 8 december staat het hele dorp Aartswoud in het teken van Kerst. Natuurlijk doen ook het Rundveemuseum en de Prinsenstichting mee! Op het adres Schoolstraat 43 kunt u alvast een voorproefje nemen op de feestdagen! In de nieuwe ruimte van het museum worden oude boeken en cd's voor een prikkie verkocht. Voor creatieve geschenken kunt u terecht in de winkel 'Bai Alie' die voor deze gelegenheid is vergroot. Op zondag geven Loes en Theuntje vanaf 13.00 uur elk heel uur een kerstconcert tussen de koeien op stal. En de baten van de heerlijke oliebollen die u 'moet' proeven zijn het museum.

Nov 24, 2019

Tijdens de eerste Open Stal Zondag op 3 november stond alles in het teken van fotografie. Er waren workshops waar veel ins en outs aan de orde kwamen en er was een fotowedstrijd. Er waren verschillende categoriën. Bij de volwassenen was Wendy Brugman de winnaar. Bij de jeugd waren dat Floor Boerstra (14 jaar) en Nora Urio die 7 jaar is. Van haar is de bovenstaande foto die een mooi beeld geeft van de diversiteit van de speciale koeien die het museum huisvest. Gefeliciteerd allemaal. De afdrukken van de winnende foto's worden binnenkort overhandigd.

Nov 11, 2019

Aan de zomertentoonstelling "Alles uit de kast voor een kalf" was een prijsvraag verbonden. Er was een merkwaardig instrument te zien dat een link had met het onderwerp van de tentoonstelling. Het apparaat was ons aangeboden door een ander museum dat ook niet wist waar het voor diende. Met behulp van de regionale krant werd duidelijk dat het om een z.g. Rol van Luyendijk gaat. Het is een correctierol voor het vaststellen van de BSK (Bedrijf Standaard Koe) dat voor 1900 in gebruik was. Met deze rol kon men bepalen hoeveel melk een koe zou geven als het op een bepaalde leeftijd zou kalven. Op die manier op elk koe toegepast kon een veehouder weten hoe de totale melkopbrengst van zijn bedrijf zou zijn. Het instrument is gemaakt bij DKSM, De Koningh Medical Systems.

Van alle inzendingen gaf mevrouw Gerda van der Kolk het beste antwoord. Op de foto van Nancy Holderbeke is te zien dat de voorzitter Elly Deutekom de prijs uitrijkt.

1 / 27  > >>