1 / 31  > >>

Jun 24, 2020

Zondag 5 juli staat het schapen scheren op het programma van het Rundveemuseum in Aartswoud. Vanaf circa 13.00 uur worden de schapen van hun wollen jas ontdaan. Stefan Poel, die speciaal is aangesteld om met de cliënten van de Prinsenstichting voor de dieren van het museum te zorgen, neemt dit klusje ter hand. Het schapen scheren is een mooi schouwspel voor jong en oud. Bezoekers kunnen in verband met de coronamaatregelen in twee tijdsblokken genieten van dit schouwspel.Graag ontvangen wij u tussen 12.30 en 14.30 uur, of tussen 14.30 en 16.30 uur. Voor bezoek kunt u reserveren via info@rundveemuseum.nl of via 06-12568365

Jun 23, 2020

In het Rundveemuseum hangt een schilderij van de bekende kunstschilder Nicoline Heemskerk uit Warmond. Zij heeft landelijke bekendheid en deed o.a. mee aan Sterren op het doek. Ze heeft belangeloos een koeienschilderij aan ons museum geschonken om extra inkomsten te genereren. Voor het luttele bedrag van € 2,- kan dit mooie schilderij de wand in huis opvrolijken. Kom intekenen bij de koffiebar in de ontvangstruime en wie weet ben jij de gelukkige! Er zijn maar 100 nummers dus de kans is echt wel groot.

Veel succes.

Jun 18, 2020

Zondag 21 juni is het Vaderdag en kunnen alle vaders en grootvaders tijdens een bezoek aan het museum genieten van een gratis kopje koffie. En bijzondere dieren kijken natuurlijk. Er zijn veel jonge dieren, behalve kalfjes ook jonge geitjes, lammetjes en kuikentjes. In de lege potstal staan allerlei ouderwetse spelletjes. Leuk voor kleine en grote kinderen!

Verder veel informatie over het hoe en waarom van bijna verdwenen koeienrassen. Het Rundveemuseum is de enige plek in het land waar je kan zien hoe oorspronkelijke koeienrassen er uit zien. Het geheel wordt omringd door het mooie Westfriese landschap. De natuur is nu op z'n mooist en dat zie je goed in Aartswoud....

1 / 31  > >>