1 / 14  > >>

Sep 8, 2017

Het museum kan langer worden bezocht. De reden is een positieve: er komen in de tweede helft van september nog een flink aantal groepen op bezoek. De expositie in de stal over 'Boter, kaas en eieren' is een flinke publiekstrekker. Het  museum kan nu tot en met zondag 1 oktober worden bezocht op woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag. Voor die laatste zondag is er een leuk programma in de maak. Later meer daarover.....

Aug 7, 2017

Proef het verschil op zondagmiddag 13 augustus in de potstal van ons museum. Melksommelier Mart Crok zal verschillende soorten melk laten proeven en weet ook waarom het anders smaakt. Cees Welboren gaat als zuivelproductenkenner uitleggen hoe van melk kaas wordt gemaakt. Er staan allerlei prachtige oude gebruiksvoorwerpen in de stal die nodig waren om kaas te maken. Het principe van het maken van goede kaas is niet heel erg veranderd. De basisproducten bleven hetzelfde, maar de manier waarop is wel erg veranderd. Cees weet daar boeiend over te vertellen. Voor de kinderen zijn leuke spelletjes die bij het onderwerp passen. Het belooft voor jong en oud een leuke middag te worden waar je ook nog wat van op steekt.

Jul 29, 2017

Op maandag 7 augustus staat Opmeer in het teken van de Landbouwdag. Bij dit grootste evenement op landbouwgebied in de provincie Noord-Holland kunnen onze koeien natuurlijk niet ontbreken. Een aantal koeien gaat, evenals voorgaande jaren, deelnemen. De dames trekken altijd veel bekijks. Geen wonder, ze zijn dan ook uniek!

1 / 14  > >>