1 / 15  > >>

Nov 16, 2017

De fotowedstrijd op zondag 5 november was succesvol: zo'n 100 bezoekers kwamen al dan niet gewapend met een camera op bezoek. Na uitleg van huisfotograaf Hanneke de Boer gingen de fotografen enthousiast aan de slag. De koeien en andere dieren zijn best fotogeniek, maar niet zo bereidwillig om te poseren. Toch kwamen er zoveel mooie foto's te voorschijn dat het voor de jury nog een hele puzzle werd. In de categorie volwassenen is de keuze uiteindelijk gevallen op de ludieke foto van Cees Stam, zie hierboven.

Bij de jeugd tot 15 jaar was het de dertienjarige Jolien Mulder die met eer ging strijken. Zij maakte een heel mooi portret van onderstaande bok. Beide prijswinnaars kunnen hun foto uitvergroot ontvangen tijdens het weekend van Aartswoud in Kerstsfeer op 9 en 10 december. Nader bericht hierover volgt nog. Cees en Jolien: van harte gefeliciteerd!

Oct 22, 2017

Op de eerste Open Stal zondag van het herfst/winterseizoen is er  op 5 november een fotowedstrijd onder leiding van onze huisfotograaf Hanneke de Boer. Tussen 13.00-16.30 uur is zij met een assistent aanwezig om u met uw fototoestel de mooiste plaatjes van onze supermodellen te laten maken. Zij geven tips en weten op welke manier de dieren het beste tot hun recht komen. Vanaf 13.30 uur geeft Hanneke uitgebreid uitleg. Er zijn twee categorieën: jeugd t/m 15 jaar en volwassenen. U kunt deelnemen met 1 foto, max. 1 Mb, digitaal en als jpg bestand, in te zenden voor 12 november 2017. De foto mag creatief bewerkt zijn. Alleen museumdieren worden gefotografeerd. De twee winnaars krijgen als prijs hun foto in canvas aangeboden. Het wordt een leuke middag, ook als u niet van plan bent foto's te nemen bent u welkom!

Sep 21, 2017

Nog tot en met zondag 1 oktober kan in het Rundveemuseum de expositie ‘Boter, kaas en eieren’ worden bekeken. Na die datum moet de stal waar de expositie staat weer leeg zijn voor de winterperiode. De afsluiting krijgt een feestelijk tintje, vooral voor kinderen. Een circuit van  oud-Hollandse spelletjes voert daarbij de boventoon.

Het onderwerp Boter, kaas en eieren past natuurlijk heel goed bij het museum. In de stal is in grote lijnen te zien hoe de boter- en kaasbereiding vanaf rond 1900 tot nu in zijn werk ging en gaat. Om het duidelijk te maken zijn veel mooie objecten geleend van het Zuiderzeemuseum en het Hollands Zuivelarchief. Ook is er aandacht voor kunst. Vooral het ei in de kunst krijgt aandacht. Ook leuk om te vermelden dat er wel 100 verschillende eieren te zien zijn.

De bewoners van de voorgelegen stolp hebben grote houten spellen gemaakt waarmee tijdens een bezoek het aloude Boter, kaas en eieren spel kan worden gespeeld. De kleinere variant is te koop in het winkeltje op het terrein. Binnen en buiten is er dus weer van alles te beleven op het terrein van het Rundveemuseum.

1 / 15  > >>