1 / 29  > >>

May 11, 2020

Ons Zwartblesschaap heeft deze week twee lammetjes gekregen. Dit type schaap stamt af van het Schoonebeker heideschaap en is tamelijk zeldzaam. In 1975 waren er maar 500 exemplaren. Dat verbetert nu wel wat maar als het aantal onder de 3000 is, blijft het tot de zeldzame huisdieren behoren. Bij het ene lam ontbreekt de karakteristieke witte bles. Jammer, maar dat verhindert hem/haar niet om rare capriolen te maken in het groene gras. Met of zonder toeschouwers, dat maakt ze niet uit! Het is helaas stilletjes op het erf van het Museum. We hopen op betere tijden, net als iedereen....

Apr 16, 2020

Op 15 april was het weer zover: de koeien mochten voor het eerst naar buiten!Helaas was er ditmaal geen publiek aanwezig. Ook waren er geen toespraken en de openingshandeling om het museumseizoen te starten ontbrak. De koeien waren zichtbaar gelukkig om weer de weide in te gaan en misten de aandacht niet. Ook rond het museum laat het nieuwe leven zich niet tegenhouden. Kleine geitjes en lammetjes dartelen in het gras en de watervogels zijn druk met hun kroost. Het bestuur en de vrijwilligers hopen dit weer senl met bezoekers te kunnen delen. Zodra dat kan wordt dat uitgebreid bekendgemaakt.

Apr 2, 2020

Het museum is sinds enige weken gesloten voor bezoekers. Tot 1 juni mogen musea op de gebruikelijke tijden niet open vanwege de verspreiding van het coronavirus. Uiteraard gaan de koeien en de andere dieren ongestoord hun gang. Zo zullen de koeien half april voor het eerst vol vreugde het weiland oprennen. Elk jaar is dat het sein voor de opening. Spijtig genoeg gaan ook allerlei geplande activiteiten niet door. Het museum wordt vrij regelmatig bezocht door groepen en als dat niet door kan gaan is dat een fikse tegenvaller voor onze penningmeester.

De vrijwilligers van het museum zitten niet stil. Er wordt aan de zomerexpositie gewerkt die als startdatum zondag 14 juni heeft. Rond het onderwerp 'Typisch Hollands' wordt via verschillende instanties materiaal ingezameld. Ook particulieren helpen met bijzondere voorwerpen de expositie aan te kleden. Het wordt een bijzonder geheel daar in onze potstal.

Wij hopen u dan ook op een later moment heel graag te kunnen begroeten. Uiteraard in goede gezondheid!

1 / 29  > >>