1 / 23  > >>

May 19, 2019

Op zondag 26 mei wordt een nieuwe tentoonstelling geopend met als titel "Alles uit de kast voor een kalf, van bulloper tot IVF. In de potstal en in de nieuwe expositieruimte staan de veranderingen in de fokkerij centraal. De massale overstap naar het huidige type koe dat de Nederlandse weiden en stallen bevolkt heeft een lange voorgeschiedenis. Selectie van stieren en nieuwe technologieën zijn van grote invloed gebleken. De toekomst is voor technieken als IVF, ISCI en het repareren van DNA. Dankzij de medewerking van het Nationaal Veeteelt Museum wordt het inzichtelijk voor jong en oud. En vooral niet vergeten niet naar de vele filmpjes te kijken! De tentoonstelling staat er het hele seizoen.

May 7, 2019

Op zondag 12 mei is het Moederdag en dat betekent dat moeders extra in het zonnetje worden gezet. In het Rundveemuseum is de entree op die middag gratis voor moeders. Wel onder begeleidng van hun kind(eren). Mensenmoeders en dierenmoeders: zij zorgen dat hun kinderen niets te kort komen en houden een wakend oogje in het zeil. Er is echt geen verschil.....

Apr 28, 2019

Op zondag 5 mei is weer de gebruikelijke jaarlijkse plantenmarkt op het terrein van het museum. Allerlei mooie plantjes en stekjes zijn te koop bij enthousiaste amateur-kwekers. Onze vaste imker is weer van de partij met heerlijke honing. Hij geeft graag informatie over de werkwijze en het belang van de honingbij voor de omringende natuur. Behalve bloemenstekjes zijn er vergeten groenten. Deze worden straks ook weer aangeplant in de museumgroentetuin. De tuin is sinds vorig seizoen verplaatst vanwege een aaltjesplaag in de hoop dat het nu beter zal gaan met de gewassen.

De plantenmarkt start om 13.00 uur en loopt door tot 16.30 uuur. Dit zijn ook de openingstijden van het museum. Voor de plantenmarkt is geen toegangsprijs verschuldigd, voor het museum uiteraard wel. Het belooft net als vorige jaren weer een gezelige dag te worden vol natuur.

1 / 23  > >>