1 / 21  > >>

Mar 18, 2019

Op zaterdag 16 maart was het een doenige dag in en rond het museum. Allerlei achterstallige klussen werden in het kader van "NL doet" aangepakt door een flink aantal vrijwilligers. In de stal werden o.a. de grote nieuwe staldeuren geschilderd en alle deuren en ramen gezeemd. Ook werden de wanden onder handen genomen.

In de nieuwe expositieruimte werden ramen geblindeerd en allerlei kleine klussen gedaan. De gehele dag werd hard gewerkt. De vrijwilligers werden verwend met koffie en een goede lunch en keerden voldaan en tevreden huiswaarts. Wat doet het museum zonder de trouwe vrijwilligers? Het antwoord laat zich raden...

Mar 16, 2019

Tijdens de Open Stal zondag van 3 maart  werd een boek aangeboden over "de werkzaamheden bij een dagproductie in de zuivelfabriek Aurora" in Opmeer. Na de lezing over dit onderwerp werden exemplaren uitgereikt aan Elly Deutekom, voorzitter van het Rundveemuseum en aan Jan Smit. Jan is voorzitter van het Westfries Genootschap en vertelde in zijn dankwoord over de boerderij in Opperdoes waar hij opgroeide. Vader Smit had aardigheid in koeien met een kleurtje, zoals hij dat noemde. Koeien zoals die nu bij het Rundveemuseum op stal staan. Vroeger was er dus mogelijkhied om je voorkeur te volgen, in tegenstelling tot nu. Productiecijfers zijn belangrijker geworden. In de toespraak van Jan Smit kwam de toewijding voor het vee tot uiting. Een mooi slot van een mooie middag in het museum!

Feb 23, 2019

Op zondag 3 maart staat de zuivelfabriek Aurora centraal in het Rundveemuseum. Tijdens de Open Stal Zondag zal om 14.00 uur een lezing met beelden en filmpjes plaatsvinden over de gang van de melk tijdens een dagproductie in de zuivelfabriek. Daaropvolgend wordt een nieuw boek geintroduceerd met de naam Aurora Opmeer; werkzaamheden bij een dagproductie. De eerste exemplaren zullen worden aangeboden aan de heer Jan Smit, voorzitter van het Westfries Genootschap en aan mevrouw Elly Deutekom, voorzitter van het Rundveemuseum. Het museum is open van 13.00-16.30 uur. Een bezoekje is een mooie gelegenheid om de historie van de zuivelfabrieken waarvan er in bijna elk dorp in West-Friesland eentje stond, beter te leren kennen.

1 / 21  > >>