1 / 25  > >>

Aug 23, 2019

Op zondag 1 september geeft de heer Peter Beers tweemaal een lezing in het museum over zijn werk als inseminator. Om 13.30 en om 15.00 uur worden de fijne kneepjes van het vak uit de doeken gedaan en wordt duidelijk wat de problemen kunnen zijn waar een inseminator zoal tegenaan loopt. Het onderwerp sluit aan bij de expositie in de stal die nog tot en met 29 september is te bekijken. De lezingen eindigen dan ook in de stal om het werk aanschouwelijk te maken. Leuk en interessant voor ouders en kinderen....

Aug 15, 2019

Vrijdag 16 augustus is er een nachtvlindertelling bij het Rundveemuseum. Aanvang 21.30 uur. Belangstellenden zijn van harte welkom om eens te zien hoe dat gaat. Zijn er meer of minder te zien dan vorig jaar?

Aug 5, 2019

Op zondag 11 augustus is er van alles te doen in Aartswoud. De zomertentoonstelling in de kerk heeft als onderwerp "Op Stoom" en daarom rijdt er die dag een stoomtractor door het dorp. Het Rundveemuseum heeft tweemaal een lezing over de veranderingen in de fokkerij in de loop der jaren. Om 13.30 en 15.00 uur vertelt onze vrijwilliger Roel Zweet over de afwegingen van de stierenkeuze bij het fokken van melkvee tot 1980. Vervolgens neemt een medewerker van het CRV ons mee in de nieuwe tijd waarbij o.a. aan de hand van het DNA van een haar bepaald kan worden of het kalf later een goede melkkoe gaat worden. Zo is er nog veel meer te zien en te horen. Onderwijl kunnen kinderen zich vermaken met een kunstmelkkoe, koetjes en schaapjes verven, kaasdragen en nog veel meer! En vergeet de dieren niet... daar draait het tenslotte allemaal om. Er zijn kalfjes die niet van de moederkoe wijken en nog veel meer dieren van allerlei soorten en maten. Er staat een mooie bezige dag daar in het dorp Aartswoud te wachten.

1 / 25  > >>